Zo maak je ze:
-
Mix de boter tot het lichtgekleurd is. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot een licht en luchtig geheel. Klop het ei en het amandel extract erdoor.
-
Meng geleidelijk de bloem erdoor. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
-
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
-
Verdeel het deeg over drie (of meer voor meer kleuren) verschillende kommen. In kom één doe je bijvoorbeeld een klein beetje (ongeveer twee druppeltjes) kleurstof geel. In kom twee doe je bijvoorbeeld blauw. In kom drie doe je bijvoorbeeld rood. Je kunt ook kleurstof mengen, voor andere kleuren. dat staat op de achterkant van de verpakking (van Dr. Oetker)
-
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een plak van 0,25 cm.
-
Snij in de gewenste vormpjes met gebruik van licht met bloem bestoven stekers. Leg de koekjes op niet ingevette bakplaten.
- Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudkleurig zijn. Leg op roosters om af te koelen. Nu kun je ze eventueel versieren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb